Bælgfrugter er det nye sort

Ifølge en artikel i Forbrugerrådet Tænk er bælgfrugter både billigere og sundere end kød og op til 50 gange mindre klimabelastende. Derfor anbefales bælgfrugter som et sundt og bæredygtigt alternativ til kød.

Vi vil gerne være med til at gå forrest for et grønnere Danmark. I den forbindelse lanceret vores nye produktserie, SECCO, der byder på et væld af spændende produkter. Se flyeren nederest på siden, og lad dig inspirere af spændende produkter og vegetariske retter. 

Danskerne er klar til at tage en for miljøet

Kød har fyldt meget på danskernes tallerken de sidste mange årtier, men noget tyder på, at danskerne er ved at være klar til at udskifte bøffen med bønner. Ifølge FN’s klimapanel skal vi nemlig til at drage til handling for at bremse de menneskeskabte klimaforandringer – heriblandt en betydelig reduktion i indtaget af kød.

Næringsbomber

Da bælgfrugter er rige på især proteiner, B-vitaminer og mineraler kan de fleste danskere udskifte kødet med bælgfrugter uden problemer. Vi spiser nemlig i gennemsnit langt over sundhedsstyrelsens anbefaling på dagligt kødindtag. Faktisk spiser vi op mod 115 g. rødt kød dagligt mod anbefalingen på maximalt 70 g. I modsætning til kød indeholder bælgfrugter desuden betydeligt mindre mættet fedt, der er kendt for at fremprovokere en række livsstilssygdomme som diabetes, hjerte-karsygdomme og overvægt.

Yderligere viser et studie fra Institut for Sundhed og Ernæring på Københavns Universitet, at bælgfrugter har vist sig at være mere mættende end kød. Dette skyldes blandt andet et højt indhold af kostfibre, der giver god volumen i maven.

Dog skal man være opmærksom på, at en sund kost er en varieret kost. Derfor skal man huske at supplere sine bælgfrugter med de rigtige planteolier, grøntsager og kornprodukter, hvis man vælger den grønne vej.

Der er brug for hjælp til forbrugere, som overvejer at lave om på deres madvaner på grund af klimaforandringerne

                      Forbrugerrådet Tænk

Et opråb til supermarkeder og institutioner

Derfor opfordrer Forbrugerrådet Tænk detailhandlen til at fortsat bestræbe sig på at gøre bælgfrugter mere tilgængelige i butikkerne. Forbrugerne har brug for hjælp til at ændre deres kostvaner og det skal vi give dem. Dette kan yderligere understøttes i daginstitutionerne, der ligeledes opfordres til at udnytte bælgfrugternes fordele i deres mad.

Hos Wiik & Co. arbejder vi ihærdigt for en grønnere retning, og vi har et stort udbud af bønner, linser, korn og kerner. Om du vil lave sprøde vegetarbøffer, en glutenfri proteinbombe af en kage eller blot spæde dine klassiske retter op med nogle grøntsager, så finder du svaret i vores nye produktserie, SECCO. Se flyeren nedenfor og lad dig inspirere.