Nyheder

En verden af vanilje

Vaniljepriserne er steget voldsomt de seneste år, men hvad ligger egentlig bag det sorte krydderi? Vi tager jer med på en tur til Madagaskar, for at give et indblik i processen bag vanilje samt den betydning vaniljen har for lokalmiljøet. Da vaniljeproduktion er en tidskrævende, men ellers meget simpel proces, har selv de fattigste bønder muligheden [...]

MSC – Bæredygtigt fiskeri

MSC-Certificering Grundlæggende arbejder Marine Stewardship Counsil for at sikre bæredygtigt havfiskeri. De vigtigste elementer er at komme overfiskeri til livs og sikre sunde bestande nu og i fremtiden ved at undgå ulovligt og ødelæggende fiskeri. Det overordnede formål er selvfølgelig, at verdenshavene myldrer af liv. Dette kan realiseres, fordi der gøres en reel indsats for, [...]

Emballage til ethvert behov

Der stilles i dag høje krav til fødevarers emballage, og det kan være svært at navigere i, hvad der er den bedste løsning. For at hjælpe dig på vej, har vi udarbejdet en simpel oversigt over fordele og ulemper over  forskellige emballagetyper. Emballage har nemlig været meget omdiskuteret den seneste tid. De første emballagefrie supermarkeder [...]

Helt tæt på vaniljen

Vi har endnu engang været en tur til Madagaskar for at besøge vores leverandører af vanilje. Her har vi været helt tæt på 'det sorte sølv', og fulgt processen fra bønne til færdigt produkt.  Skaber lokal vækst Vaniljeproduktion giver selv de fattigste bønder muligheden for at skabe en økonomisk fordel, da de kan levere helt ned [...]